Преслава с приз в Истанбул (СНИМКИ)

Певицата бе обявена за "Най-добър чуждестранен изпълнител"

В края на миналата седмица на бляскава церемония в елитен хотел в Истанбул бяха връчени престижните награди на списание “Магазинджи дот ком”. Призовете отидоха в ръцете на най-успелите личности за 2013 година в областта на културата, изкуството, сцената, музиката, телевизията и бизнеса.

Най-голямата изненада по време на церемонията бе обявяването на приза за “Най-добър чуждестранен изпълнител”, познат в Турция, която бе връчена на Преслава. Това е признание и за 10-годишната успешна кариера на голямата сцена на една от най-обичаните и популярни български изпълнителки в момента.

Преслава бе много развълнувана от тази награда и благодари на списанието и неговия издател Нуретин Сойдан за оценката им към нея и нейното творчество.

В стремежа си да бъдат максимално подробни в информацията за българската звезда, от списанието бяха допуснали няколко неточности, доверявайки се на интернет и дори я бяха споменали сред участниците в конкурса “Евровизия”, за което се извиниха на Преслава.

По време на краткия престой на певицата в Истанбул не липсваше интерес към нея от страна на турските медии. Още на следващата сутрин след награждаването тя даде обширно интервю за един от най-престижните вестници в Турция, в което сподели своето виждане за музиката и тенденциите, които се наблюдават на Балканите.

Българската звезда бе настанена в луксозен хотел с гледка към Босфора, а от панорамния ресторант на 18-ия етаж човек можеше да усети забързания ритъм на космополитния град и трафика, който е неизменна част от живота в Истанбул.


Това гостуване на Преслава в Истанбул е точно 10 години след първия й голям концерт пред българската общност край Босфора.

Източник: signal.bg