Двойният убиец от Джебел: Ще умра в затвора!

Не помня нищо от онази нощ. Съзнавам какво съм извършил, съжалявам, заяви пред съда 18-годишният Мерт

"Какво е бъдещето ми ли? Ще умра в затвора!". Това обяви в съдебната зала обвиненият за двойното убийство в Джебел Мерт Мехмед. Думите той промълви минути преди състав на Окръжния съд в Кърджали да постанови за 18-годишния младеж най-тежката мярка за неотклонение "задържане под стража".

Мерт бе доведен точно в 15,30 часа окован с вериги през кръста. Връзките на видимо новите му маратонки бяха свалени. Момчето отказа да коментира дали именно тях си е купил с парите, откраднати от дома на 24-годишната Джейлян, която заедно с нейната дъщеричка бяха зверски заклани с брадва, а обвинението посочи за извършител за деянието Мерт Мехмед.

Само 40 минути бяха необходими съдията по делото да прати зад решетките 18-годишният. Окръжният прокурор Светлозар Лазаров поиска тежката мярка, която не бе оспорена и от служебния защитник на Мехмед-Веска Пулева.

Жестокото престъпление, съдебното минало на подсъдимия, създава предпоставки за извършване на друго престъпление от негова страна, ако към него бъде приложена различна мярка за неотклонение. Това само би утежнило неговото положение. Затова съм съгласна с изложеното от прокурора и смятам, че на този етап на Мерт Мехмед трябва да бъде наложена мярка "задържане под стража", обяви Пулева.

Самият обвиняем също поиска от съдията да бъде оставен зад решетките докато започне делото срещу него.

Не помня нищо от онази нощ. Съзнавам какво съм извършил, съжалявам, бяха последните думи на Мехмед пред съдията.

Малко преди изчитането на решението, 18-годишният младеж заяви, че много би искал да види майка си, която е нямала възможност да дойде в съдебната зала.

На въпрос дали ще настоява за по-лека мярка на по-късен етап от делото, адвокатът на Мехмед заяви, че все още е много рано, за да се прецени. Десет минути след задържането на обвиненият в жестокото убийство-след полунощ на 26 срещу 27 април, тя е разбрала, че ще трябва да поеме случая му.

Източник 24rodopi.com и "24х7 Родопи"