АБВ поколения търсят мост към бъдещето

Кампанията имаше за цел да привлече вниманието към приемствеността, разбирането и човешката солидарност между хората

Хора от различни поколения, обединени от идеята за българско възраждане, се срещнаха в неформален разговор за общата си перспектива. Проявата под егидата на АБВ - Пловдив, е във връзка с днешния Европейски ден за солидарност на поколенията за общуване, споделяне и зачитане.

Основна тема в диалога между генерациите, активен участник, в която бе и кандидатът за евродепутат Нина Найденова, бе как младите българи да бъдат стимулирани да се образоват в България, да имат смислената си и мотивирана професионална реализация у нас, като по този начин бъде осигурена и пенсионна система, която да е по европейските стандарти за третата възраст.

Кампанията имаше за цел да провокира и насърчи разнообразни съвместни събития на хора от всички възрасти и да привлече вниманието на обществото към приемствеността, разбирането и човешката солидарност между хората.

От 2008 г. по предложение на словенското председателство Европейският съвет прие решение 29 април да бъде Европейски ден на солидарността между поколенията, като по този начин се насочи общественото внимание към нуждата от промяна в политиките за възрастните хора в Европейски съюз.