12 цитата от Одри Хепбърн, които ще променят философията ви за живота

"Най-важното нещо е да се наслаждавате на живота си и да бъдете щастливи - само това има значение."

1. "Нямам нужда от спалня, за да докажа женствеността си. Мога да демонстрирам също толкова сексапил, докато бера ябълки от дърво или стоя под дъжда".

2. "Нищо не е невъзможно, самата дума казва: "Аз съм възможно" (impossible – I’m possible)".

3. "За красиви очи търсете доброто в другите; за красиви устни изричайте само мили думи, а за хубава стойка вървете с мисълта, че никога не сте сами."

4. "Докато остарявате, ще откриете, че имате само две ръце. Едната е, за да помагате на себе си, а другата – за да помагате на другите".

5. "Чух една мъдрост веднъж: Щастието е здраве и къса памет! Ще ми се да я бях измислила аз, защото е толкова вярна!"

6. "Обичам хората, които ме карат да се смея. Мисля, че това е нещото, което харесвам най-много, да се смея. Смехът лекува много болести. Може би е най-важното нещо у човек."

7. "Никога не съм смятала себе си за икона. Това, което другите мислят за мен, не е в моите мисли. Аз съм си аз."

8. "Женската красота не е в дрехите, които тя носи, фигурата, която има, или начина, по който си прави прическата. Женската красота се вижда от очите й, защото те са прозорецът към нейната душа – мястото, където е любовта".

9. "Най-важното нещо е да се наслаждавате на живота си и да бъдете щастливи - само това има значение."

10. "Вярвам в розовото. Вярвам, че смехът е най-добрият начин за горене на калории. Вярвам в целувките, в многото целувки. Вярвам в това да бъдеш силен, когато нищо не е наред. Вярвам, че щастливите момичета са най-красивите момичета. Вярвам, че утре е нов ден и вярвам в чудеса."

11. "Красотата на жената не е в лицето, истинската красота на жената е отразена в душата й. Тя е грижата, която тя дава с любов, страстта, която тя показва. Красотата на жената расте с отминаващите години."

12. "Има червен нюанс за всяка жена."

13. "Елегантността е единствената красота, която никога не избледнява."