Временни промени на движението в София днес

Столичните ученици ще почетат празника на Св. св. Кирил и Методий със специално шествие

На 11 май движението в София ще претърпи временна планирана реорганизация, информират от Столична община.

Във връзка с ремонт с цел подобряване състоянието на трамвайния релсов път между 5:00 и 16:00 часа по променен маршрут ще се движи трамвайна линия № 10. Промените ще засегнат участъка между Площад "Журналист" и кв. "Хладилника". Трамваят, който тръгва от ж.к. Западен парк, ще пътува само до "Журналист".

Междувременно на разположение на столичани остават автобуси № 88 и 98, които ще се движат по бул. "Черни връх" и бул. "Джеймс Баучер".
След 16:00 часа движението ще се възстанови по постоянния си маршрут, уточняват от столичната администрация.

По повод днешния празник на Светите братя Кирил и Методий се въвежда специална организация на движението за провеждането на парад-шествие на ученици от училищата по изкуство.

От 10:00 до 10:30 часа се организира сборен пункт на участниците в парад - шествието в района на пилоните на НДК. 
Шествието ще се проведе от 10:30 до 13:00 часа по следния маршрут: от сборния пункт по бул. „Витоша” в посока площад „Св. Неделя”, надясно по бул. „Цар Освободител” през градинката на Народното събрание до Народна библиотека „Св. Св. Кирил и Методий” по ул. „Оборище, пл. „Александър Невски” до храм паметник „Свети Александър Невски”. 
Спирането на участниците в парад – шествието ще се проведе за изпълнение на танци и поднасяне на венци на следните места:
- пл. „Света Неделя” от южната страна на катедрален храм „Света Неделя” с 10 /десет/ минутен престой за провеждане на танци;
- пл. „Народно събрание”, извън зоната за сигурност на институцията с 10 /десет/ минутен престой за провеждане на танци;
- на паметника на „Св. Св. Кирил и Методий” пред Народна библиотека в 11.45 часа за поднасяне на венци;
- пл. „Александър Невски”, храм паметник „Свети Александър Невски” от страната на главния вход за периода от 12:00 до 13:00 за провеждане на танци. 
От 07:00 часа до приключване на мероприятието се забранява престоят и паркирането на пътни превозни средства с изключение на 4 броя служебни автомобили на Министерството на културата на пл. „Александър Невски” – Северозападната дъга откъм църквата „Света София и Западната дъга от страната на „Светия Синод”.
От 12:00 часа до приключване на мероприятието се забранява престоят, паркирането и влизането на пътни превозни средства на ул. „Оборище” между ул. „11-ти август” и „ул. „Г. С. Раковски”.