ЖП катастрофата край Септември взе жертва (обзор)

В болницата в Пазарджик остават шофьорът на камиона, който причини тежкия инцидент, както и 37-годишният мъж от Пловдив

Почина 62-годишната жена, която пострада най-сериозно в жестоката катастрофа между пътнически влак и тир край град Септември на 7 май.
Маргарита Грозданова беше приета в болницата в Пазарджик в критично състояние с тежка черепно-мозъчна травма, съобщи Plovdivutre.bg. Причината за смъртта е мозъчна недостатъчност със загуба на функциите на главния мозък.

Жената е от пазарджишкото село Ковачево и е пътувала в първия вагон на влака заедно със сестра си. Нейната сестра е в добро състояние и вече е изписана за домашно лечение. Изписани от болницата и в добро състояние са и другите две пострадали жени. Това съобщиха за новините на нова дежурните лекари.

В болницата в Пазарджик остават шофьорът на камиона, който причини тежкия инцидент, както и 37-годишният мъж от Пловдив, който бе в по-тежко състояние. И двамата са стабилизирани, опасност за живота им няма.

Срещу водача на тира прокуратурата е повдигнала обвинение за причиняване на тежка катастрофа по непредпазливост. От днес случаят вече е квалифициран като особено тежък и по закон шофьорът може да получи до 10 години затвор.