Аладжова: Доводите на полицията са разумни

Областният управител се срещна с протестиращи

Областният управител на Стара Загора Живка Аладжова се срещна с протестиращи срещу решението за отлагане на премахването на незаконни постройки в кв. Лозенец.

„Законите са всички и трябва да се спазват от всички. Нека това да е ясно. Няма две мнения, че незаконните къщи трябва да бъдат съборени. Нужно е обаче този процес да бъде добре обмислен и да бъде изградена цялостна концепция за целия район преди да бъдат предприети конкретни действия, тъй като не само тези близо 50 постройки, а голямата част от жилищата в квартала са незаконни. Проблемът е наистина много сериозен и през годините се задълбочава все повече. Всяко едно от тези семейства е отделен казус, на който е нужно да се отдели необходимото внимание. Представители на ГЕРБ са начело на местната власт вече два мандата и не искам да считам, че те търсят политизиране на въпроса с опити за решението му 2 седмици преди изборите. Трябва да се подходи изключително внимателно. Намирам доводите на полицията за отлагане за напълно разумни, защото всеки излишен риск и грешна преценка в тази ситуация би могла да доведе до ескалиране на социалното напрежение”, каза Аладжова при срещата си с протестиращите.

По-късно тя прие в кабинета си част от организаторите на протеста, както и с представители на Български младежки клуб, с които продължи обсъждането на ситуацията. „Вратата ми е винаги отворена. Готова съм да приема всяка разумна и конструктивна идея, която би била в полза на максимално повече хора”, сподели Аладжова по време на разговора си с Антон Николов, който се ангажира да предостави на областния управител отворено писмо със становището и исканията на протестиращите по казуса.