Кокала реже Коко, няма да е треньор на Лаута

Емил Велев избира между английские Куинс ПР и младежкия национален отбор

България може да има първия свой представител сред треньорите във Висшата лига на Англия. Става въпрос за Емил Велев, който със сигурност няма да е треньор на Локо (Пд) от следващия сезон, както се говореше напоследък.

Ммениджърът на Куинс Парк Рейнджърс Хари Реднап е поканил в щаба си Велев, съобщава днес „Меридиан мач”. Двамата от години са в близки отношения.

Приятелството им се задълбочи в края на 2008 година, когато Кокала отиде на стаж в Тотнъм, където по това време работеше Реднап. Емил Велев, който към днешна дата е един от основните кандидата за селекционер на младежкия национален отбор, призна, че има реална възможност да почне работа в КПР.

Всичко обаче зависи от това дали Куинс Парк Рейнджърс ще спечели финалния бараж за Висшата лига. Тимът се сблъсква на Уембли срещу Дарби Каунти, а победителят ще играе от следващия сезон в елита на Англия.

„Вярно е, че имам предложение за работа от Хари Реднап. Той ми каза, че ако КПР спечели промоция за Висшата лига, ще ми предложи място в щаба му“, обяви пред вестника Емил Велев.

Той пътува за Англия в деня на финалния плейоф и има ВИП билет за срещата.

„Първо на 23 май ще бъде на тържествата около 100-годишнината на Левски, а на следващата сутрин летя за Англия“, уточни Кокала.