Локо остана без треньор

Станков прекрати едностранно своя договор

Локо (Пд) вече официално е без треньор. Днес наставникът Александър Станков пусна заявление за прекратяване на своя контракт едностранно. Специалистът искаше да уведоми за решението си първо собственика на клуба Коко Динев, но не е успял да се свърже с него.

Станков събра футболистите в 11 часа на Лаута и се сбогува с тях след 15-минутен разговор.

Ето какво каза бившият вече треньор на Локо (Пд) пред репортер на Plovdivutre.bg:

Много пъти направих опит да се свържа с президента Динев, но не успях. Днес подадох молба за прекратяване на моя договор. Локомотив винаги ще остане в моето сърце. Който не е бил тук, не го е усетил. Но изкарах една много тежка година. Жалко, че не можахме да работим в атмосфера, която наистина приляга на Локомотив.

Единственото ми желание е този отбор да продължи да съществува, защото без Локо (Пд) няма да е същото в нашето първенство. Този отбор е един от големите фактори в „А” група.

За първи път ми се случва да се разделям с голяма тъга. Винаги,  когато съм си тръгвал от някъде, съм оставял нещо след себе си. Сега нямам такова чувство.

Не знам дали г-н Динев ще продължи да бъде президент. Ако не е той, единственото ми желание е този отбор да е добре. Ръководните фактори в клуба заявиха днес, че до няколко дни ще има яснота. Футболистите ще бъдат уведомени допълнително от администрацията на клуба.

Колкото до подготовката, аз съм изчислил, че е добре да се стартира на 16 юни, но вече новият треньор ще решава това. До последния момент държах да уведомя президента, но днес е последният ден.

Има оферти към мен, но на този етап нищо конкретно. Не мога да кажа, че си тръгвам с наведена глава. Моята глава е високо изправена. Не искам да коментирам дали имам да получавам пари. Мога само да кажа, че съм работил със сърце за Локомотив.