Възкресиха Майкъл Джексън с холограма (видео)

Кралят на поп-музиката оживя по време Billboard Music Awards 2014 с помощта на модерните технологии

Безсмъртието на изпълнители от ранга на Майкъл Джексън е гарантирано, но съвременните технологии могат да направят присъствието на вече покойните идоли съвсем близко и осезателно. В това имаха възможност да се уверят присъстващите на церемонията по връчване на престижните музикални награди Billboard Music Awards 2014, които видяха "live" изпълнение на "краля на поп музиката", благодарение на съвременни технологии за възпроизвеждане на холографски изображения, съобщава pcworld.bg.

Разбира се, Майкъл Джексън не е първият музикант, който възкръсва с помощта на модерните технологии. През 2012 г. на музикалния фестивал Coachella 2012 заедно с рапърите Dr. Dre и Snoop Dogg на сцената излезе и холографски образ на Тупак Шакур, който беше застрелян през 1996 г. Този факт обаче не помрачи ентусиазма на публиката по време на Billboard Music Awards 2014, която трябваше да бъде изненадана с холо-появата на Джексън, но беше информирана предварително заради изтекла преди шоуто информация

На състоялата се преди дни церемония холограмата на Майкъл Джексън "изпълни" песента "Slave to the Rhythm" от посмъртния албум на изпълнителя "Xscape", чиито продажби започнаха миналата седмица. Както може да се види от видеото по-долу впечатлението за "живо изпълнение" е доста силно, благодарение както на изпълняваните от холограмата знаменити движения, включително прочутата "лунна походка", така и на живия балет, танцуващ заедно с "краля на поп-музиката".

В заключение остана да припомним, че холографската технология се сдобива с все по-голяма подкрепа от страна на различни типове потребители, включително политици, които искат да се "срещнат" с възможно най-много гласоподаватели за максимално кратък срок.