Да се отървем от токсините за една минута

Бърз и доказан метод как да премахнем отровите с помощта на навика

С течение на времето, човешкият организъм става все по-подвластен на нарушения в нормалното функциониране, а една от доказаните предпоставки за възникването на различните болести е натрупването на токсини в него. Това се случва чрез храната, която консумираме, водата, дори и чрез въздуха, който дишаме, пише likealady.bg.

 И ако до определен момент, тялото ни може да трансформира отровите до по-невредими съставки, то в момента, в който се появят симптоми като редовно главоболие, болки в мускулите и черния дроб, тъмни кръгове под очите, нарушено храносмилане и проблемен сън, може би е време да се запитаме дали именно токсините не са причина за това.

 Защото, ако не вземем мерки навреме, е съвсем вероятно скоро да станем жертва на заболявания като високо кръвно, алергии, диабет и дори рак. Ето и една полезна рецепта как бързо и лесно да премахнем сами вредните токсини в организма.

 За целта ни трябва полезно растително масло (не олио) - зехтин, шарлан или кокосово масло. Всяка сутрин отпивате една супена лъжица от течността и се жабурите за период от 10 до 20 минути.

 По този начин то привлича и отстранява бактериите от устната кухина и лимфната ни система, прочиства синусите и дори помага за заздравяването на зъбите. Важно е обаче да знаете, че в никакъв случай не бива да гълтате маслото, тъй като целта е да изхвърлим отровата от организма, а чрз жабуренето тя отива именно в него.

 След като приключите, просто я изплювате в мивката, тоалетната и т.н. Древният метод за детоксикация на организма от легендарната здравна индийска система Аюрведа работи от векове, а единственото, което се иска от вас, е да превърнете този процес в ефективен навик.Снимка на Деня

Щрихи от Плевен