Община Стара Загора е собственик на терен от 90 дка за строеж на парк

Военното министерство прехвърли безвъзмездно имота

Кметът Живко Тодоров и областният управител Живка Аладжова подписаха днес договора за безвъзмездно прехвърляне от Министерството на отбраната на собствеността върху терен от 90 дка (бившите артилерийски казарми) в кв. Казански на Община Стара Загора.

Изработен е проект за ПУП - изменение на Плана за регулация за урегулирания поземлен имот:„Военен терен" и План за застрояване за новообразуваните урегулирани поземлени имоти, и придружаващите го схеми.

На 23.05.2014 год. от 14:00 ч. в Зала „фоайе" на партерния етаж на Община Стара Загора ще се проведе докладване и обществено обсъждане на изработения проект с участието на представители на общинската администрация и проектантския колектив. Всички граждани, заинтересовани и юридически лица могат да дадат своите писмени становища и предложения в срок до 27.05.2014 год.

Целта е проектът да влезе в дневния ред на заседанието на Общински съвет – Стара Загора, което ще се проведе на 29.05.2014 г., съобщи кметът Живко Тодоров. По думите му в първия етап от реализацията на проекта ще бъде построен парк с атракциони и зони за отдих и спорт, с отпуснатите от публично-инвестиционната програма на правителството 4 млн.лв.

По същата програма община Стара Загора ще може да кандидатства и през 2015 г. за изпълнението на втория етап от проекта, който предвижда изграждането в южната част, на площ от 20 дка, на многофункционална спортна зала, уточни областният управител Живка Аладжова. За нея ще бъдат необходими още 15 млн.лв., допълни кметът.

По-късно двамата разгледаха терена на бившите казарми, където на площ от 70 дка ще бъде разположен паркът, придружени от ген. Любчо Тодоров, командир на Втора Тунджанска бригада.