Българи, гласувайте, за да накажем крадците и да изгоним търговците от храма!

Ясно е, че енергийният министър е оказал натиск върху собственика на завода в Бобов дол, категоричен е Румен Петков

„Много грозен е двойният стандарт, който проявява прокуратурата. При един абсолютно измислен клеветнически материал, направи всичко възможно цяла България да разбере, че някой лъже и клевети на мой гръб”, заяви днес Румен Петков от АБВ.

Той излезе с позиция по скандала с купуването на гласове в Бобов дол, за който прокуратурата се самосезира. Ето какво още казва Румен Петков:
„Когато една телевизия излъчи репортаж, в който е очевидно, че става въпрос за купуване на гласове, прокуратурата тържествено обяви, че се самосезира. А там е ясен купувачът на гласове, ясен е извършителят на престъплението, ясно е и че правителството е оказало съответния натиск върху собственика, и то чрез конкретен министър – енергийния. И не се предприемат никакви мерки, да не говорим за привиквания, да не говорим за арести. Т.е., прокуратурата създава целия комфорт на властта да купува гласове на воля.

Това е нещото, което дразни Европа. И затова мониторингът, срещу който съм се борил през цялото време, ще продължава да ни дава оценки. И то негативни. Затова българският гражданин няма да вярва на правораздаването и правоохраната. И дали става дума за джобно ножче, или за картечница, отвращението от хората е все по-голямо и по-голямо. Досега, ако имаше воля, този проблем щеше да е изчистен и България щеше да е с вдигнато чело. Очевидно воля няма.

Затова, българи, гласувайте. Гласувайте, за да накажем крадците, да накажем купувачите на гласове и да изгоним търговците от храма.”