Победна последна седмица за беройската школа

Изключително успешна последна седмица записаха отборите от школата на „Берое“.

В изиграните 7 мача отборите записаха 7 победи.

Първенствата при отделните набори завършиха и остана единствено участието на набор 1999 г. на Републиканското първенство. Отборът ще се изправи срещу „Черноморец“ (Бургас) за място на 1/8 финалите. Двубоят е насрочен за 28 май от 17 ч. в Елхово.

В последния си мач от Елитна група до 17 г. „Берое“ U17 победи гостуващия „Чавдар“ (Етрополе) с 3:0. Головете бяха дело на Божидар Симеонов, Димитър Видев и Михаел Лалев. По този начин момчетата на Господин Мирчев завършиха сезона на девето място в крайното подреждане с актив от 43 точки.

„Берое“ 98 също завърши с победа участието си в в Областната група за юноши младша възраст. Съставът на Владислав Януш победи при гостуването си „Чирпан“ 97 с 1:4. Головете за беройци бяха дело на Йосиф Николов, Янчо Янчев и две попадения на Никола Принджев. Отборът е безапелационен лидер в групата.

„Берое“ 99 записа служебна победа с 3:0, заради неявилите се „Кортен“.

„Берое“ 2000 също завърши ударно годината и с две победи в двата си последни мача заслужиха второто място в Областната група за деца, където шампион е отборът на „Берое“ 99. Момчетата на Сидер Димитров разгромиха първо състава на „Ботев“ (Гълъбово) с 5:0 след две попадения на Калоян Петров и по едно на Мануел Иванов, Марчо Костадинов и Тенко Николов. Със същия резултат бе победен и съставът на „Раднево“, а в този двубой хеттрик записа Марчо Костадинов, а по един гол добавиха Мануел Иванов и Калоян Петров.

В последния си двубой за сезона „Берое“ 2001 отново бе безапелационен и разгроми със 7:0 „Загорец“ (Нова Загора).

Отборът на Тодор Станев спечели първенството, а година по-малките деца на „Берое“ 2002, водени от Атанас Рибарски заслужиха четвъртото място в подреждането, въпреки че са единствения „по-малък“ отбор в групата.

Това се случи след нови две победи за състава. Първо над „Ботев“ (Гълъбово) с 0:2, след голове на Станимир Тодоров и Стилиян Стоилов. В последния двубой бе разгромен съставът на „Раднево“ с 8:0. Пет гола в срещата реализира Христо Петров, два добави Иван Стойчев и веднъж отбеляза Стилиян Стоилов.

В петък и събота (30 и 31 май) в Стара Загора предстои турнирът „Дженерали къп“, в който беройската шккола ще бъде представена от два отбора – от набор 2002 и комбиниран състав между наборите 2002 и 2003.