С плакати „Свобода за Любомир – съд за изнудвачите” започна делото срещу убиеца Любомир Симеонов

Роднините на Павлинка Йовчева искат 300 000 лв. кръвнина за убитата банкерка


С плакати в защита на убиецът на банкерката Павлинка Йовчева започна съдебното дело днес. Приятели и роднини на билкаря пристигнаха пред съдебната зала с плакати с надпис „Свобода за Любомир – съд за изнудвачите”. Те се обявиха категорично в негова защита и бяха категорични, че той заслужава да бъде оправдан за постъпката си.
„Не всеки може да издържи да се гаврят с живота му. Вярвам абсолютно на Любомир, не подкрепям това, което се е случило, но той бе поставен в такива условия, за да се стигне до тази ситуация. Любомир не харесва това, което се случи. Явно човек влиза в една схема, от която не може да излезе“, заяви съпругата на Любомир Соня Симеонова.
Негови приятели пък коментираха: „Нека цялата истина да излезе наяве. Всеки да отговаря за това, което е направил. Съдът трябва да разплете този случай докрай”.
Семейството на убитата банкерка Павлинка Йовчева също присъстваха в залата. Хората са потънали в скръб, макар, че от деня на убийството изминаха близо девет месеца. Те поискаха 300 хил.лв. кръвнина от Любомир Симеонов. Съпругът на банкерката Йовчо Йовчев, синът й Злати и дъщерята Кремена депозираха граждански искове, всеки от по 100 хил.лв.
Делото срещу Любомир Симеонов се гледа по общия ред, а не по съкратената процедура, въпреки, че той призна вината си.
„Искаме истината да излезе наяве, моята съпруга не е направила нищо нередно. Не е изнудвала никой. Приказките на един убиец не са доказателство“, каза съпругът Йовчев пред журналисти минути преди да започне процесът.
Очаквайте подробности!