Правителството е некомпетентно и не трябва да остава повече на власт

Станишев страда от мания за величие

Сергей Станишев страда от мания за величие и затова държи на всяка цена властта. Това отсече професор Юлиан Вучков, който коментира актуалните политически теми по телевизия TV7.

"Станишев страда от мания за величие, Бойко веднага си отиде и подаде оставка като видя, че ще се пролее кръв, а Станишев живее с манията, че е политик, мисли се, че е интелигентен", коментира професорът, който е известен със своята безпрецедентна директност.

"Лидерът на БСП е болен, жаден да се доказва; да му викат "ура", да му стискат палци", продължи Вучков, изтъквайки, че вместо това Станишев "пропада и се проваля".

И той е на мнение, че е необходима незабавна оставка на кабинета. "Правителството е некомпетентно и не трябва да остава повече на власт", категоричен е професорът. "Социалистите с ДПС потурчват България и това няма да им се прости", добави той.

Юлиан Вучков обаче вижда вината за това управление в гласоподавателите и ниската избирателна активност. Масовото негласуване на европейските избори са и единствената причина ДПС да отчете толкова висок резултат. Той изясни: "Проблемът е, че народът не отиде да гласува масово – мижуртирки, шушумиги не си вдигнаха задника да гласуват. Ако бяха отишли, щяхме де спрем ДПС да се фукат, че са най-големият печеливш".

По темата за готвения "ремонт" на кабинета професор Вучков заяви, че не вижда как премиерът Орешарски би могъл да прави някакви промени, след като самият той "е тесен специалист, един счетоводител", който "от нищо друго не разбира". "Първо Орешарски трябва да коригираме, а не той да ни говори за корекции на кабинета", смята Юлиян Вучков.

Неговата прогноза: "БСП ще падне от власт, защото омразата към този кабинет е огромна".