Шайки наркомани тормозят софиянци

Цели сборища зависими от тежките опиати се събират в близост до училища и обществени места

Наркозависими се събират на групи и тероризират жителите на столицата, пише "Монитор".

Става дума за цели сборища от наркомани, пристрастени към тежките опиати, които се събират, за да се друсат, предимно в централните райони на града.

Често зависимите правят това на метри от обществени места, където има много хора и, което е по-лошото - деца. Въпреки постоянното наблюдение от полицията и борбата на най-различни организации в наркомански средища са се превърнали дори новостроящи се сдания - например небостъргачът в района на булевардите "Витоша" и "България", който се намира съвсем близо до обновения Южен парк.

Десет наркосборища, където пристрастени към тежките опиати се събират, за да се друсат, тормозят столичани.

Най-тежкият случай е срещу Националния център по наркомании, намиращ се между улиците "Пиротска" и инж. "Иван Иванов". Там близкият парк се е превърнал в място за дрогиране на десетки наркомани, ежедневно взимащи дозата си от хероин пред очите на учениците от 18-о и 134-то училище, които се намират наблизо, както и на много майки, излезли с децата си на разходка.

"Преди две години си купихме апартамент, за който дадохме близо 90 хил. евро. Ще го изплащаме 40 години. Веднага след като се нанесохме обаче, вече съжалявахме. Човек не може да излезе до магазина, без да се сблъска с някой наркоман. Да не говорим да седне в парка. Вече сме пуснали жилището за продажба и се надяваме някой да го купи", се оплакват хората от квартала, които вече са събрали подписка за преместването на лечебното заведение оттам.