ГЕРБ е твърд лидер на евроизборите

Цветан Цветанов: ГЕРБ е безапелационният победител на евроизборите, бихме и лидера на ПЕС

ГЕРБ е безапелационният победител на европейските избори в България, защото освен че победихме за пореден път БСП, нашият отбор би и президента на европейските социалисти Сергей Станишев. Това заяви в Брюксел заместник-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов, който представи анализ на резултатите от евровота в България пред Политическата асамблеята на ЕНП. Цветанов подчерта още, че ГЕРБ е увеличила броя си мандати и вместо 5, изпраща в Групата на ЕНП в Европарламента вече 6 евродепутати от ГЕРБ. Зам.-председателят на ГЕРБ благодари и на ЕНП за подкрепата и добрата комуникация по време на предизборната кампания. Той отчете още, че ГЕРБ е спечелила, защото заложи на личните срещи с хората в цялата страна. Цветанов подчерта още, че в България националистическите партии не получиха доверието на избирателите и че партия Атака, която официално крепи управлението на БСП и ДПС, няма да има представители в Европарламента.

По време на заседанието президентът на ЕНП Жозеф Дол лично поздрави Цветан Цветанов и ГЕРБ с убедителната победа в България и коментира, че подобни резултати са доказателство за успехите на силните десни управления в Европа. В своя анализ на изборните резултати генералният секретар на ЕНП Антонио Лопез поздрави председателя на ГЕРБ Бойко Борисов за впечатляващата победа на партията на евровота в България и призова ГЕРБ и ЕНП да продължат да се борят срещу действията на лидера на левицата и на ПЕС Сергей Станишев, за да бъде спряно разпростирането на руското влияние в Европа.

 В рамките на Политическата асамблея на ЕНП в Брюксел зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов се срещна с германския евродепутат Михаел Галер и шведския министър по миграционните политики Тобиас Билстрьом. Освен това Цветанов обсъди ситуацията след вота у нас и в Европа с международните секретари на германските партии ХДС и ХСС.