Осъдиха убиеца от Джебел за кражба на прахосмукачка

Това е 3-та присъда за Мерт Мехмед преди двойното убийство на Джейлян и дъщеричката й

Мерт Мехмед, който през април уби 24-годишната Джейлян и 7-годишната  дъщеря Джейда, беше осъден за кражба на прахосмукачка и телевизор, пише 24chasa.bg. Те изчезнали в края на януари от заведение в Джебел и по цени на съдебната система струват 538 лв. За кражбата двойният убиец получи 1 г. условно с 3-годишен изпитателен срок от районния съд в Момчилград.

Това е 3-та присъда за престъпления, извършени от Мерт преди двойното убийство. Според магистрати предстои да бъдат заведени още дела за кражби.

Мерт Мехмед, известен като Касапина от Джебел, бе задържан на 27 април по обвинение, че е заклал с брадва Джейлян и дъщеричката  в дома им. Мотивът му отново бил кражба. Мерт задигнал 300 лв. и 2 джиесема. Разследването на убийството продължава, очакват се резултати от експертизи. При задържането му Мерт направи признания. МВР съобщи, че срещу него има 13 сигнала и 5 висящи дела за кражби.

След убийството в Джебел имаше граждански протести, че полицията си затваря очите пред разпространители на дрога, сред които е бил и Мерт.

Началникът на полицията в града беше отстранен вчера. Главен инспектор Янко Димов е преназначен за шеф на група “Криминална” в Момчилград. Официални мотиви за рокадата не бяха съобщени.