Стотина на протест в Джебел, поискаха двойният убиец Мерт да изгние в затвора

Организаторите от групата "Ръка за ръка за Джейлян и Джейда" поискаха връщане на смъртното наказание

Убиецът на 24-годишната Джейлян и 7-годишната й дъщеричка Джейда да остане в затвора до последния си дъх. Щом не може да получи смъртна присъда, 18-годишният Мерт да остане в затвора да края на живота си, настояха стотина гневни граждани, излезли на протест в Джебел днес. Организаторите от групата "Ръка за ръка за Джейлян и Джейда" бяха категорични, че настояват за връщане на смъртното наказание.

Джебеллчани отказаха да влязат в сградата на Общината за разговор с полицай №1 на Източните Родопи - комисар Петко Деведжиев. По-късно те наобиколиха служебния автомобил на полицейския шеф и не позволиха той да си тръгне, преди да говори пред насъбралото се множество.

Заради следствената тайна комисарят обаче не успя да отговори на всички въпроси, отправени към него.

Жителите на Джебел настояха още градът да бъде изчистен от наркопласьори.

Започва пълна вътрешна проверка на участъка в Джебел, която ще обхване всички сигнали срещу наркоразпространението и каква работа се е свършила по тях. Ще сме безкомпромисни и ще има тежки наказания за виновните, посочи по този въпрос комисар Деведжиев.

Местните поискаха крути мерки срещу наркопласьорите и наркоманите, като настояват джебелски полицаи да бъдат преместени в други полицейски управления, а в града да дойдат хора отвън.

Тук се прикриват престъпления, казаха джебелчани. Те отново изразиха съмненията си, че убиецът на Джейлян и Джейда – 18-годишният Мерт, не е сам и съучастникът му е на свобода.

Деведжиев обясни пред джебелчани, че в момента се води разследване за двойното убийство и не може да изземе функциите на съда, пише 24rodopi.com.