Братя Диневи в ужас от отвличане

Цяла армия гавази ходи с черноморските братя

Цяла армия гавази се грижи за сигурността на един от най-големите богаташи у нас - Динко Динев. Марината на Свети Влас, управлявана от клана Диневи - братята Йордан и Динко, се пази по-строго и от президентска резиденция. Само грижата за Динко е поверена на 10 души охранители, като всеки един от тях готов да даде живота си за своя шеф. Горе-долу толкова вардят и другия брат Йордан. Общата им бройка е 16!

В това число не се броят хората, които пък следят никой да не се приближи до луксозните скъпарски яхти на фамилията. Возилата са скрити в частно пристанище, оградени от яки бариери и редица камери.
„Всеки ден" научи от свои източници, че причината Динко да се наобиколи с толкова много мъже е страх да не бъде похитен той или някой от семейството му. Милионерът от Свети Влас има 6 деца от 4 жени. Само една от тях обаче е чула Менделсон и е била негова съпруга. Това е майката на първородните му деца - Нели. Дамата не е известна в публичното пространство и никога не е парадирала с бившия си мъж, коментираха несебърлии.

Строителният предприемач сън не го ловял от страх, че ще попадне в ръцете на свои врагове. Постоянно си внушавал, че е преследван от враговете си и че те следят всяка негова крачка.
Животът на брат му Йордан е по-спокоен откъм любовни авантюри и брой жени. Има 3 деца от съпругата си Зорница, с която вече са разделени. Той също трепери от ужаса на отвличанията и е увеличил броя на момчетата, които го пазят.

Самият Динко споделя, че за него парите не са нищо, но пък здравето и щастието на голямото му семейство са основополагащи за спокойствието му. Охранителите му получават едни от най-тлъстите заплати у нас, като по-този начин бизнесменът иска да си подсигури тяхната лоялност. „Ако получават малко пари, ще бъдат подвластни на изкушения - или един ден да го оберат и да избягат, или пък да го продадат на враговете му", коментират близки до семейството.

Богатството си братя Диневи започват да трупат през 1988-а, когато взели заем, плюли си на ръцете и построили хотел. После го продали и с парите построили два. След това логото на фирмата им се изписало на блестящи сгради, хотелски комплекси и вилни селища на много места по Черноморието, в Пампорово и няколко големи градове. По-късно те позлатяват Свети Влас, като са го правят едно от най-скъпите и луксозни места по брега на морето.

Трудно е да се каже дали, когато са рязали лентата на първия си хотел „Лагуна", братята са виждали родното си място такова, каквото е днес. Едва ли. Защото тогава то е било известно с къмпинга си за бедни туристи и с квартирите, в които преспивал персоналът на лъскавия Слънчев бряг. Днес Свети Влас вече е град и едно от най търсените места на морето. Сега в луксозните апартаменти на вилните му селища отсядат състоятелните, а за по-евтино пращат шофьорите си долу, в ниското - на Слънчев бряг.