Джон Маккейн, Кристофър Мърфи и Рон Джонсън пристигат у нас днес

 

Американските сенатори Джон Маккейн, Кристофър Мърфи и Рон Джонсън ще посетят България днес в рамките на визита в Източна Европа, която включва още Полша и Румъния. Това съобщиха от посолството на САЩ в София.

По време на посещението си сенаторите ще се срещнат с представители на правителството, за да обсъдят добрите двустранни отношения между САЩ и България, ситуацията в Украйна и реакцията на НАТО, както и въпроси, свързани с върховенството на закона и енергийната сигурност. Планирани са срещи с премиера Пламен Орешарски и президента Росен Плевнелиев.

Сенатор Джон Маккейн е член и бивш високопоставен член на Комисията по въоръжените сили на Сената, член и бивш председател на Комисията по въпросите на коренното индианско население, член на Комисията по вътрешна сигурност и правителствени въпроси и член на Комисията по външни отношения. Той е избран за член на Камарата на представителите от Аризона през 1982 г., а за сенатор през 1986 г. Сенатор Маккейн бе кандидатът на Републиканската партия за президент на САЩ на изборите през 2008 г. Той е познат като един от последните "ястреби" в политиката заради острото си противопоставяне на Москва.

Сенатор Кристофър Мърфи (сенатор от щата Аризона, демократ) е член на Комисията по здравеопазване, образование, заетост и пенсии, на Комисията по външни отношения и на Съвместната икономическа комисия на Сената. Сенатор Мърфи е избран през 2012 г.

Сенатор Рон Джонсън (сенатор от щата Уисконсин, републиканец) е член на Бюджетната комисия, на Комисията по търговия, наука и транспорт, на Комисията по външни отношения, на Комисията по вътрешна сигурност и правителствени въпроси и на Комисията по въпросите на малкия бизнес и предприемачеството. Сенатор Джонсън е избран през 2010 г.Снимка на Деня

Златна есен в парк "Кайлъка"