Тъжно, почина Васко Бамбурски!

Левкемията взе живота на пловдивския баскетболист

Почина Васил Бамбурски. Приятел на семейството на младия мъж потвърди пред Plovdivutre.bg тъжната вест. Васко ни напусна, отиде на по-добро място, сподели преди минути и неговата майка.

Той е издъхнал в турска болница, където му бе извършена костно-мозъчна трансплантация. Донор стана неговата сестра Гергана, която днес има рожден ден.

В сряда състоянието на Васко се е влошило. Той е изпаднал в кома и е бил приет в интензивен сектор в клиниката. Вътрешните му органи спрели да функционират самостоятелно. Той е бил на командно дишане, на хемодиализа, с увреден черен дроб. "Трудно ми е да изреждам всички разрухи, причинени от химиотерапията и от самата левкемия", е написано преди часове във Фейсбук групата "Да помогнем на Васил Бамбурски" и още:

"Приятели! За година и половина нашата група надмина 3 000 човека, обединени от хуманна кауза "ДА ПОМОГНЕМ НА ВАСКО". От името на БЛИЗКИТЕ: БЛАГОДАРИМ за всеотдайността и неуморния труд на ХОРАТА, които създадоха, управляваха този блог и отразяваха всичко свързано с Васко! БЛАГОДАРИМ на всички ОРГАНИЗАТОРИ И УЧАСТНИЦИ на разнообразните благотворителни мероприятия! БЛАГОДАРИМ на ВСИЧКИ ВАС, БЛАГОРОДНИ ХОРА, които отделяхте време и средства според възможностите си и осигурихте възможност за лечение на Васко".

Почивай в мир, Васко!