Жестокото убийство на бай Мето събира съда

Убиецът Александър Скръчков получи 20 години лишаване от свобода при първоначален строг режим

В Апелативния съд в Пловдив днес ще се гледа дело, свързано с жестокото убийство на таксиметровия шофьор Методи Гачев. Той почина след зверски побой, станал на 24 срещу 25 май м.г. в Пловдив.

Делото е образувано по протест на прокуратурата и гражданските ищци и по жалба на подсъдимия Александър Скръчков. Пловдивският окръжен съд го осъди на 20 години лишаване от свобода при първоначален строг режим.

33-годишният Скръчков беше признат за виновен в това, че на 25.05.2013 г. в гр. Пловдив умишлено е умъртвил Методи Гачев, като убийството е извършено с особена жестокост и по хулигански подбуди.

Във фаталната нощ пияната компания на убиеца стояла на пътя на таксито и бай Мето им свирнал от колата, за да се преместят. Това обаче вбесява Скръчков, който почва да удря по автомобила и чупи единия фар. Когато таксиметровият шофьор излиза, той е зверски пребит с юмруци в главата. Пада безпомощен, но нападателят продължава с ритници - отново в главата. Дори приятелят му не успява да го озапти. Хора от улицата се намесват, което подплашва бияча. След инцидента Скръчков се крие 4 месеца до 25 септември, когато е арестуван.

Тодор Танев е мъжът, станал един от основните свидетели на убийството на бай Методи. По негово описание е направен и фото-роботът на Александър Скръчков, използван за залавянето на изверга. Гледката беше ужасяваща, всичко бе в кръв, имаше по плочките, по бордюра, каза свидетелят по време на съдебното заседание на 6 март т.г.

Този човек няма място в обществото, потресен съм от наглостта му, коментира синът на жертвата Велизар и поиска най-тежкото наказание, предвидено от закона - доживотен затвор без право на замяна. Съпругата на жертвата обяви, че за нея Александър е завършен убиец.

„Не съм виждал такова нещо. Такова лице се вижда само по филмите“, заяви през сълзи Велизар, когато съдията го накара да опише гледката. Той уточни, че лицето на Методи и било буквално размазано. Пострадалият почина на 17 юни 2013 година в болницата. „Това беше един истински баща, просто перфектен“, заяви в съдебната зала Велизар.