Стара Загора срещу Пловдив в битка за най-красив град

Засега заралии са по-активни в гласуването

От 9 до 11 юни можете да гласувате за своя фаворит и да го пратите на четвъртфинал.
Регламентът в надпреварата за "Най-красив град на България"2014 мина през първи етап, състоящ се от номинации. В началото на инициативата всеки потребител имаше право да номинира три най-красиви града в северна България и три най-красиви града в южна България. Целта е да се постигне по-голяма обективност при номинациите и дори ако даден потребител е решил да подкрепи родният си град, да посочи поне още два града.
За същинското гласуване се класират 16-те града получили най-много номинации (съответно първите 8 града от северна и първите 8 града от южна България).
Самото гласуване се провежда под формата на турнир с директни елиминации. В отделните двубои се излъчва град - победител, който продължава в следващата фаза. И така до финала, където се изправят един северен срещу един южен град, за да излъчат победителят в надпреварата "Най-красив български град".
На 9 юни стартира поредният етап от гласуването за „Най-красив български град 2014.
 Претендентите в тази фаза на онлайн конкурса, организиран от BG Двубой-Изборът на България, са Стара Загора и Пловдив. Временният резултат от гласуването дава преднина на Града на липите и правите улици. До 11 юни ще стане ясно кой от двата града продължава на четвъртфинал.
Засега двубоите са на фаза 1/8 финал.

Вече са ясни и първите четвъртфиналисти – 1/4 финал ВАРНА vs. В. ТЪРНОВО; 1/4 финал ВРАЦА vs. ТРЯВНА. Финалът на конкурса ще бъде през юли.