Обществото ни се нуждае от цялостно укрепване на държавността

Росица Янакиева: Призивът на АБВ за диалог и постигане на консенсус по важните за управлението на България теми започна да се преповтаря от повечето водещи политици

Още преди месеци от АБВ заявихме, че водещите политически сили в България трябва да седнат на масата за преговори и да постигнат консенсус по няколко дългосрочни политики за развитието на страната. Радвам се, че сега това вече се иска от всички, заяви в студиото на “Денят започва” по БНТ членът на инициативната група на АБВ и кмет на община Перник Росица Янакиева.

Призована да коментира проблемите в БСП тя посочи, че те нямат само партийно естество, а са сигнал, че обществото ни се нуждае от цялостно укрепване на държавността.

Според Янакиева една от основните задачи пред АБВ е разширяване и подсилване на нейните структури. То е заложено и в проекто-устава на бъдещата партия, който предвижда, както възможност за членство, така и привличането на привърженици под формата на симпатизанти.

Росица Янакиева коментира и възможната дата за предсрочните парламентарни избори, като посочи, че те трябва да се проведат през есента. Това ще осигури време за тяхната качествена подготовка, както и за провеждане на нормална предизборна кампания, добави тя.