Продължава делото за убийството на красивата Стефка, подсъдимият опита да протака заради болен крак

Владимир Костадинов не се признава за виновен

Съдът не остави никаква възможност на подсъдимия за убийството на 18-годишната Стефка Маджарова Владимир Костадинов да протака делото с оплаквания за болки в крака. На последното съдебно заседание в края на април Владимир бе прегледан от лекар, който прецени, че пациентът с белезници е клинично здрав и може да участва в съдебния процес. Въпреки оплакванията му, старт на продължилите тогава три дни съдебни заседания бе даден с разпити на родителите на мъртвото момиче и на вещите лица, изготвили съдебно-медицинската експертиза. Според съдебните патолози Стефка е починала бързо от удавяне и това не се е случило при нещастен инцидент, както твърди подсъдимият.

Владимир е бил бивш приятел на Стефка, но година по-рано момичето е преценило, че не иска да има нищо общо с него. По време на приятелството им подсъдимият й подарил телефон "Блакбери", а заедно с майката на Стефка – Стоянка, й купили за подарък MP4. След раздялата Владимир започнал настоятелно да си търси обратно подарените вещи. Стефка категорично отказвала да му ги върне, става ясно от техните чатове, публикувани на личния фейсбук профил на убитото момиче от нейните близки. "Подарена къща не се връща", му написала девойката, от чиито думи излиза, че тя е презирала подсъдимия. От своя страна той я е заплашвал да й създаде проблеми пред училището й, ако тя не му върне подарения телефон.

Владимир бе арестуван на 14 юни точно преди една година, а тялото на Стефка бе открито от рибар ден по-рано. Оказа се, че на 12 юни вечерта момичето е излизало с приятел на кафе в Кричим, а към 22 часа е върнато живо и здраво пред къщата на родителите й в село Йоаким Груево. След това следите й се губят. Оказва се, че тя се е качила в опела, шофиран от Владимир и той я е отвел до напоителен канал на малка ВЕЦ край селото, където се е случило непоправимото. Костадинов отказва да се признае за виновен, въпреки че го грози сериозна присъда. Делото срещу него продължава на 17 юни.