Три тома с доказателства по делото за убийството на Стефка

Момичето не се страхувало от Владимир, не била притеснена в нощта на убийството

Процесът за убийството на 18-годишната Стефка Маджарова продължава и днес с разпит на свидетели. Своя разказ за случилото се дадоха Пенко Ламбрев и Ангел Пеловски.

Пенко Ламбрев е младежът, с когото мъртвото момиче е пило кафе на 12 юни 2013 вечерта. Той взел Стефка с колата си от дома й в село Йоаким Груево вечерта. Още тогава забелязъл, че някой ги следи. Това не бе отречено от подсъдимия Владимир Костадинов, който си призна, че наистина е следял двойката, карайки автомобила на баща й "Опел Корса".

Към 22,30 часа свидетелят оставил Стефи пред дома й. Той всъщност е последният човек, освен Владимир, видял момичето живо.

Пенко видял Владимир Костадинов за първи път през юли 2012 година на автогара Юг, където имал среща с девойката.

Последната ни среща със Стефка бе през юни 2013 година. Уговорихме се за около 20,30 часа. От нея знаех, че не изпитва страх от Владо. Беше я страх той да не каже на баща й, че е излизала и с други момчета. Споделила още, че баща й се държи строго с нея.

На последната им среща обаче момичето не изглеждало притеснено.

Вторият свидетел Ангел Пеловски (един от най-добрите приятели на Пенко) е момчето, опитало да спре колата на Костадинов.

Във въпросната вечер Ангел бил на ресторант с брат си и компания в Кричим.

Пенко ми се обади и каза, че е с момиче, но някой ги преследва. Помоли ме да изляза пред ресторанта, той да мине с неговата кола, а аз да спра този, който ги следи, споделя Пеловски.

Ангел, брат му и още един приятел застанали до бордюра и опитали да засекат Владимир.

Ангел се размахал, колата спряла, но той така и не получил отговор, защо следи двойката. После Владимир дал на заден, а след това обърнал. Ангел обаче видял само силует зад волана, но не и лице.

Делото продължава и утре.