Осъден на 30 години затвор се прости с имущество за 200 000 лева

Станислав Методиев-Сиси бе осъден преди две години за множество престъпления, сред които изнудване, лихварство и убийства

Софийският градски съд (СГС) отне имущество за близо 200 хиляди лева от Станислав Методиев и съпругата му по искане на Комисията за отнемане на незаконно придобито имущество.
Решението не е обжалвано и е влязло в сила.


Преди две години Станислав Методиев, известен като Сиси, бе осъден от Пернишкия окръжен съд на 30 години затвор за множество престъпления, сред които изнудване, лихварство и убийства.


В полза на държавата от Методиев и съпругата му се отнемат апартамент в София, парите от продажба на автомобил и сумите, които той е дал като заеми срещу ипотеки върху два недвижими имота в Перник.


Станислав Ангелов Методиев - Сиси от Перник беше арестуван през 2009 година. Обвинен беше в предумишлено убийство на бармана Цветелин Карпузов, Биляна Кръстева и Кирил Христов.


Трите убийства са извършени от януари до април 2009 г.
Според публикации в медиите, той е избил най-малко 15 души от края на 2005 г., за да оглави разпадащата се наркогрупа на убития през октомври 2005 г. Райко Кръвта.