Конкурсът „Мис Долината на розите“ на финала на Празника на розата

В конкурса участват общо 16 момичета

Богатият на събития Празник на розата – Казанлък ’2014 e към своя край. Той бе изпъстрен с множество конкурси, изложби, фестивали на талантливите български деца и ученици, представяния на книги, фолклорни фестивали и надигравания, ритуалите „Розобер“ и „Розоварене“, празничното Карнавално шествие, Улица на занаятите, концерти с популярни и обичани изпълнители. Накратко – с културни прояви, които наситиха живота на Казанлък с много емоции, настроение и позитивизъм.

Като финал на Празника тази година е още един дългоочакван конкурс – „Мис Долината на розите“. Организатор на събитието е Община Казанлък. В конкурса участват общо 16 представителки на общини и градове, в които се провежда празник, посветен на розата. Представителки има на общините Карлово, Гурково, Сопот, Павел баня, Стрелча,  Калофер и на общината домакин - Казанлък.

Община Казанлък се представя с три участнички в конкурса спектакъл “Царица роза 2014”. Това са момичетата, които журито класира на следващите места след победителката Гергана Петрова и двете й подгласнички Ренета Колева и Бетина Митева.

Конкурсът “Мис Долина на розите ’2014“ започва в 19:00 часа на 21 юни 2014 г., събота, в ДК “Арсенал”. Тази година в журито ще участва Мис България ’2013- Нанси Карабойчева. Водещ ще е Део.

За градуса на настроението заслуга ще имат и изпълненията на обичаната от поколения българи Йорданка Христова и на Жана Бергендорф от “Х фактор ’2013“.