Контузия в рамото повали капитанката на Марица

Диана Малинова няма да играе за националния отбор по плажен волейбол

Диана Малинова няма да бъде част от женския национален отбор на България по време на домакинството му на турнира от първия кръг на Европейската отборна купа по плажен волейбол, съобщиха официалните сайтове на европейската волейболна конфедерация ЦЕВ и на световната федерация ФИВБ, цитирани от множество медии по целия свят.

Турнирът в Група G от първия кръг на надпреварата ще се проведе този уикенд в Кърджали.  Състезанието слага начало и на европейската квалификационна кампания за Олимпийските игри през 2016 година в Рио де Жанейро.

Настоящата национална шампионка на България и бивша балканска шампионка има сериозна контузия в рамото, която принуди нея и нейната съотборничка Русена Сланчева да се оттеглят по време на мачовете от финалната четворка на последния турнир от Националната верига в Казанлък преди две седмици.

Засега не е ясно до колко сериозна е контузията на Малинова и колко време ще отсъства тя от волейболните терени, но е напълно възможно тя да пропусне остатъка от летния сезон на пясъка, както и част от новия сезон в зала като капитанка на Марица (Пловдив).

За мачовете от Група G, в която пясъчните Лъвици са в компанията на Албания, Сърбия и Финландия, Диди Малинова ще бъде заместена от Ирена Мишонова като съотборничка на Русена Сланчева.

“Болките в рамото не ми позволяват да взема участие в този важен турнир“, заяви пловдивчанката.

“Дано да се възстановя по най-бързия начин и да се върна в игра. Желая успех на момичетата! Надявам се скоро да съм отново част от националния отбор“.

Другата двойка в женския национален отбор ще бъдат балканските шампионки от 2013 година и победителки от първите два турнира от Национална верига 2014 Ася Динова & Светла Ангелова.

Срещите в Кърджали са на 21 и 22 юни, като точната програма ще стане ясна по време на техническата конференция предишната вечер.