Софийски ученици отговаряха на въпроси за Европейския съюз

Над 200 ученици и преподаватели се включиха в днешното събитие на ОИЦ-София

Тематично събитие, организирано от Областния информационен център София-град и София-област за популяризиране на Кохезионната политика на ЕС в България, събра днес любознателни ученици и техните преподаватели. Това информираха от пресцентъра на Столична община.

Над 200 ученици и преподаватели от столичното 20 ОУ "Тодор Минков" отбелязаха своето завършване с кратко тържество. Екипът на ОИЦ-София и стажанти се включиха с интерактивни игри и с раздаване на материали на ученици от 5-ти и 6-ти клас.

В подготвената от организаторите викторина децата отговаряха на въпроси за страните-членки на Европейския съюз, за техните столици, биоразнообразието им, за химна, знамето и официалните езици в Европа и какво е мястото на България след присъединяването ни към Съюза.

Учениците впечатлиха с богатите си познания на тази тематика и показаха задълбочения си интерес към историята и настоящето на ЕС. Всеки верен отговор беше възнаграден с подарък, книжка за четене, предоставени от информационния център на Представителството на Европейската комисия в България. "Влагаме много сили и енергия, за да направим празникът им хубав, запомнящ се и интересен за децата", сподели управителят на Областен информационен център - София Елза Григорова.

Областният информационен център-София е част от мрежата от 28 информационни центъра за популяризиране на Кохезионната политика на Европейския съюз в България, създадени с финансовата подкрепа на Оперативна програма "Техническа помощ", съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския фонд за регионално развитие.