Злато за рекламата ни в КАН (видео)

Тазгодишната тема на конкурса беше посветена на темата за детското насилие

Авторите на клипа за кампанията "Сподели София", посветена на кандидатурата на града за Европейска столица на културата 2019, станаха "Златни лъвове" на престижния фестивал в КАН, информираха от Столична община.

"Партньорството между София като кандидат за Европейска столица на културата’ 2019 и Българската асоциация на комуникационните агенции (БАКА) пожъна успех: за първи път българи печелят „Златни лъвове“ в категорията за филм на 61-ото издание на най-престижния международен фестивал за реклама Cannes Lions", споделиха от СО.

Приза грабнаха победителите в конкурса у нас за клип на кампанията за София’ 2019 „Сподели София“ - Владимир Герасимов и Желез Атанасов от "Noble Graphics". Конкурсът е организиран от БАКА като официален представител на фестивала в Кан в партньорство със Столична община и Асоциацията за развитие на София, а победителите от него получиха правото да представляват страната на фестивала в Кан.

В програмата "Young Lions Film" те се състезаваха с участници от още 35 държави.

Задачата на конкурса бе в рамките на 48 часа, без право на каквато и да е външна помощ и техническа подкрепа, да се създаде филм на определена тема. Тази година темата бе определена от австралийската неправителствена организация Barnardo’s Australia - а именно, да се информира обществеността, че проблемът с детското насилие съществува дори в развити страни като Австралия, където на всеки две седмици от насилие умира едно дете.

"Тази награда означава много за нас, защото е първа за България и за рекламната общност в страната, за която фестивалът в Кан е най-голямото събитие на годината. Тъй като цялото наше приключение започна с българския конкурс в подкрепа на кандидатурата на София за Европейска столица на културата през 2019 г. и имаше щастлив край за нас, се надяваме на подобен успех и през септември за София!", споделиха Желез и Владимир при завръщането си от Кан.

Вижте и клиповете, които победиха в Кан: