Не теглете влоговете си от КТБ на 21 юли!

Няма банка в света, която да издържи на паниката

На 21 юли хората да не се струпват, за да теглят срочните си депозити от КТБ, ако трябва да загубят лихвите си. Щом държавата е влязла във финансовата институция в рамките на закона са гарантирани, препоръчва главният изпълнителен директор и председател на Управителния съвет на „УниКредит Булбанк“ Левон Хампарцумян.

На 21 юли банката ще отвори, държавата ще е вътре, няма нужда на 21-ви да стават манифестации, хората ще разполагат с парите си.. не е задължително да има тегления, посъветва той и посочи, че мощта на държавата е безкрайна. Може би трябва да се направи малка кампания да не се теглят парите в един ден, пише Фактор.

"Анализи и хронология на събитията, кой кога е изтеглил средствата си трябва да се направи след като отмине бурята. Политиците да дадат логичен отговор, как от една малка банка КТБ се превърна в 4-тата по големина и защо през годините тя бе отглеждана системно като банка на властта. Не искам да анализирам кой е виновен, но и през 1996 година по време на голямата банкова криза и сега управляваше БСП", каза още банкерът. Първо трябва да се овладее паниката и да се реши проблемът с депозитите, а после и да се изследва защо сме стигнали дотук, заяви по Нова телевизия банкерът Левон Хампарцумян.

"Няма банка в света, която да издържи на паниката. При КТБ беше жестока и медийната атака на вестниците на Делян Пеевски", коментира още Хампарцумян.