Не се поддавайте на спекулации!

Държавният глава призова гражданите да не се поддават по никакъв начин на слухове и спекулации

Президентът Росен Плевнелиев остро осъжда целенасочените опити за дестабилизиране на банковата система, съобщават от Прессекретариата на държавният глава.

Росен Плевнелиев призова гражданите да не се поддават по никакъв начин на слухове и спекулации.

Българската банкова система е добре капитализирана и регулирана и се ползва с доверието на международните пазари. Президентът апелира компетентните институции в кратки срокове да предприемат необходимите действия и да приложат закона в цялата му строгост спрямо виновните за опитите за дискредитиране на банковия сектор.

Президентът Росен Плевнелиев беше информиран от председателя на Народното събрание Михаил Миков за решенията от днешните консултации в парламента. Държавният глава изразява удовлетворение, че парламентарно представените политически сили се придържат към вече постигнатото съгласие от заседанието на Консултативния съвет за национална сигурност на 17 юни т.г.

Според президента единствено чрез диалог и национално отговорен подход ще се гарантира плавен преход към повече стабилност в държавата. В резултат на постигнато съгласие за провеждането на предсрочни парламентарни избори на 5 октомври 2014 г., държавният глава ще започне в неделя, 29 юни, от 14.00 часа консултации с парламентарно представените политически сили и партиите, които имат представители в Европейския парламент. Целта на предстоящите разговори е да се набележат неотложните задачи пред Народното събрание до неговото разпускане, Министерския съвет и служебното правителство.