Длъжници клатят банковата система, за да не върнат изтеглените кредити

Политика

27-06-2014, 15:09

Автор:

Мира Боева

Всичко от Автора

Още по Темата:

Цветан Василев ще загуби всичко, защото пожела политиката

Лъсна скандалната истина за банкера Цветан Василев

Първа инвестиционна банка е изплатила над 800 млн. лв. за няколко часа

Длъжници клатят банковата система, за да не върнат изтеглените кредити

Войната "Пеевски - Василев" излезе на международната сцена

Не теглете влоговете си от КТБ на 21 юли!

Дончева: Доган и Пеевски събарят КТБ заради дълг от 300 млн. лв.

Оманският фонд и КТБ преговарят

Цитат на деня: КТБ беше ударена челно от медиите на Пеевски и в тила - от държавата

Какво се крие зад числото 1 227 069 195 лева?

БНБ реагира навреме за КТБ

БНБ: КТБ ще поднови работа след месец

Борисов: Подкрепяме усилията на БНБ за внасяне на спокойствие в банковата система

КТБ поиска спешни мерки от БНБ

Подуправителят на БНБ - обвиняем за престъпления по служба

ДПС крие Искров зад депутатски имунитет, Данчо Ментата - шеф на БНБ?

 

Управителят на БНБ Иван Искров е преговарял с Ахмед Доган да бъде включен в листите на ДПС за следващ парламент, научи ексклузивно Bulgariautre.bg.

Искров ще се оттегли от сегашната си длъжност, като си осигури присъствие в политиката и съответно имунитет за четири години, за да не носи отговорност за действията си.

Управителят на БНБ е търсил закрилата на парламента, след като името му бе замесено активно в скандалите около Корпоративна търговска банка, както и по повод упреците към БНБ, че реакцията й по отношение на КТБ е доста закъсняла. Искров не взе и отношение по шумните действия на прокуратурата срещу подуправителя на Националната банка Цветан Гунев, които са без аналог в международната практика.

Най-вероятно Искров иска да се спаси от горещия стол на управител на БНБ и заради разклатената финансова стабилност, вследствие скандала Пеевски - Василев.

Припомняме, че преди да стане управител на БНБ Иван Искров бе депуат от НДСВ.

За поста на Иван Искров в БНБ, ДПС със сигурност ще се опита да назначи сегашният депутат и председател на бюджетната комисия в парламента Йордан Цонев. По такъв начин ДПС си осигурява достъп до най-големите банкови тайни в страната, а същевременно и контрол върху дейността на финансовите институции. Това потвърждава мнението на депутати от БСП, че партньорите им от ДПС бързат да овладеят институции, от които зависи бизнеса и икономиката на страната.

Фирмите, свързани с Пеевски и Доган дължали на КТБ 300 млн. лева кредити и затова нападнали Василев и банката, заяви вчера Татяна Дончева, лидер на "Движение 21". Ден преди това, депутатът Антон Кутев разкри, че предложения на Пеевски пост шеф на ДАНС бил само увертюра към номинирането му за министър на вътрешните работи. Протестите обаче осуетили задкулисния план.

Неслучаен е и скандалът с ПИБ, чрез който кредитни милионери се опитват да предизвикат крах на банковата система, за да не върнат изтеглените милиони. Атаката е организирана от Гриша Ганчев, представляващ интересите на Цветан Василев в Петрол, а в нея участват и служители в КТБ, които пускат есемеси, като „предупреждават“ хората кои ще са следващите потърпевщи банки. А какво е общото между двете банки? Преди няколко месеца Първа инвестиционна банка спаси Делян Пеевски като изкупи дълговете му към Корпоративна търговска банка.

Целта на кредитните милионери е масова психоза у хората и разклащане на банковата система в страната.

И докато всички чакаме "оставка", стратезите на ДПС уреждат други важни интереси, с цел да бъдат овладени компаниите, задлъжнели към КТБ. Ще спечелят и пари, защото фирмите близки до Пеевски и ДПС, които са изтеглили кредити от КТБ, няма да ги върнат. Държавата вероятно ще получи обезпеченията, а останалото ще го отчете като несъбираем дълг. Вероятно ще се водят и обичайните шумни дела от нови собственици срещу фирмите кредитополучатели, които вероятно (като всички в миналото) ще завършат тихо с отписването на задълженията.  И вероятно хората пак нищо няма да разберат ...