Добричлията Мартин Янков превърна културизма в професия

Мартин е на 31 години, вече повече от 17 години се занимава с фитнес. Собственик на фитнес зала "Muscle club" в Добрич, която на 1 юли ще навърши година. Тук той е инструктор и треньор. Повече от 30 уреда очакват ежедневно десетки спортисти и хора решили да релаксират, да свалят килограми, да се възстановят след прекарани заболявания.

В конкуренцията на именити културисти от цял свят на състезанието по културизъм "Арнолд класик" в Испания през 2012 г. Мартин Янков се класира на 12 място в своята категория - до 75 кг. Победителите в Испания са били наградени от най-великия в историята на културизма Арнолд Шварценегер. Освен държавното първенство във Варна и "Арнолд класик" в Мадрид, Мартин има още участия в Пирдоп, където е първи, в Сандански е втори, а в Бургас - трети. През 2013 също завоюва успех в републиканското  първенство в Пловдив.

Въпреки високата цена за всяко едно състезание Мартин възнамерява и занапред да се състезава за любимия си спорт. И най-вече не се съблазнява на оферти от чужбина. Мартин е убеден, че ще остане в България и родния си град, намерил реализацията си да бъде полезен на хората.