Директорът на ВиК Стара Загора инж. Радостин Миланов е уволнен

Заместникът му е 34-годишен, не е работил в дружеството

С дата 1 юли Инж. Радостин Миланов е освободен от поста директор на ВиК Стара Загора. Новият шеф на дружеството е Мирослав Желев. Той е на 34 години и не е работил в дружеството. Инж. Миланов съобщи през журналистите, че не знае нищо за него.

“Не знам защо съм уволнен. Все още не съм получил заповед и нямам представа какви са мотивите”, коментира инж. Радостин Миланов. Той допълни, че при всъпването му в длъжност, дружеството е било на практика във фалит, задълженията  му са били в размер на 13 млн. лв. От тогава финансовите показатели са вървели само нагоре, За 9-месечния период на неговото управление те са намалени до около 9.5 млн. лв.

Несъбраните вземания са били 8 млн. лв., а сега са около 6 млн. лв., припомни още инж. Миланов. Той сподели, че приема уволнението с облекчение. “Засегнахме доста икономически и лични интереси”, заяви инж. Миланов. 

Инж. Миланов припомни, че именно на 1 юли от МБАЛ ”Киркович” бе обявено, че ВиК е запорирала сметките й. Болниците в областта дължат на ВиК над 1 млн. лв., като най-големият длъжник е старозагорската болница с около 600 000 лв. До края на май с ръководството на болницата нямахме никаква комуникация. С останалите директори сключихме договори за разсрочено плащане, но с проф. Чакърова нямахме никакви контакти. Затова предприехме крути мерки и наложихме временно запор на сметките. Оказа се, че съм запалил държавата. Срещу мен тръгна агресивна кампания и бях уволнен, коментира инж. Радостин Миланов.

Очаква се утре или най-късно в понеделник новият директор да заеме поста си.