Най-красивите престъпници

Често в природата най-красивите същества са най-опасни

Безспорно както гениалността граничи с лудостта, може да се каже, че понякога и красотата върви ръка за ръка с жестокостта. Понякога природата си прави странни експерименти, като смесва красива външност и криминален ум, граничещ с бруталност. От край време хората, които решават да извършат престъпление са обект на изследвания и психологически анализи, докато красотата винаги е будела възхищение у тези, които я съзерцават. Какво става обаче, когато двете неща са част от една и съща личност и на кое ще повярваме - на красивите очи или на извършените злодеяния...

Ето кои са и най-красивите престъпници в света, като някои от тях са извършили леки нарушения на закона, а други са прекрачвали всякакви морални и човешки норми, стигайки до крайности:

 

1. Джеръми Мийкс

Този синеок красавец съвсем заслужено заема челното място в класацията ни. Престъпникът наскоро бе задържан заедно със свои сподвижници в обвинение за престрелки и грабежи в района на Уестон Ранч. Полицията пусна в интернет пространството снимка на Мийкс и съучастниците му като обяви мисията по залавянето им за успешна.

Само че вместо да получат положителни отзиви за добре свършената работа, снимката събра над 100 000 харесвания и  25 милиона коментара като отключи нечувана любовна епидемия по г-н Мийс, която се разпространи из целия свят за отрицателно време. Заради пленителните си сини очи и плътни устни, Мийкс получи в социалната мрежа какви ли не сексулани и романтични предложения от жени от всякакви националности. Той дори вече има и възможността, след като излезе от затвора да подпише договори за някои от гигантите в модния бизнес с идеята да стане лице на марките им.

 

2. Лорена Тавера

На второто място виждаме една истинска кралица на красотата, която обаче изглежда не е способна да се издържа достатъчно добре от конкурсите, в които участва. Това е Лорена Тавера, която е една от най-красивите жени, задържани в амеркански затвор. Хубавицата е била "Мис Ел Пасо" през 2008 година, като три години по-късно, през 2011 година младата дама, която тогава е била само на 21 години, е била задържана от полицията в Тексас, защото се е опитала да открадне тениска от голям шопинг център в Ел Пасо.

Блузката е била на стойност само 69 долара, които изглежда хубавицата не е могла да си позволи. Други пък си обясняват лекото й прекрачване на закона с клептомански наклонности. Очевидци разказват, че Лорена се е опитала тайно да пъхне стоката в пластмасова торба и да се измъкне незабелязано. Това обаче не й се получило за разлика от печеленото на конкурси за красота.

 

3. Скот Питърсън

Не, това не е Бен Афлек! Този привлекателен мъж се казва Скот Питърсън и за разлика от по-горните участници в класацията ни е обвинен в много по-сериозно престъпление. През 2003 година съдът го осъжда на смърт заради убийството на жена му Лейси Питърсън и неродения им син, който са смятали да кръстят Конър. Около Коледа същата година Скот обявява жена си Лейси за изчезнала, като привлича вниманието на цяла Калифорня към случая.

Още в началото, алибито на Скот изглежда доста съмнително, дори докато е все още само свидетел по делото. През ноември 2003 година става ясно, че ''скърбящият съпруг'' е убиеца на Лейси. Той е удушил бременната си съпруга, сложил тялото й в лодка и го потопил в залива на Сан Франциско. По-късно излиза и книга за случая, написана от любовницата на Скот - Амбър Фрей, масажистка на свободна практика, която обрисува в подробности аферата си с убиеца, докато Лейси е била все още жива.

 

4. Дженифър Дженсен

Синеокото изкушение от снимката определено не е модел на Victoria's secret, но спокойно може да бъде сбъркана за една от тях. Красавицата не е обвинена в тежко престъпление, но определено се нарежда гордо до другите лоши момчета и момичета в класацията. Хубавицата е предизвикала катастрофа, но не заради убийствения си поглед, а заради употребата на алкохол, след което съвсем хладнокръвно се е качила зад волана.

Това обаче не се разминава без последствия, защото русокоската е блъснала друга кола, вследствие на което попада зад решетките. 23-годишната Дженсън се отървава от затвора, но със сигурност оставя у полицаите сладкия спомен от краткия си престой в управлението.

 

5. Лайл Бенсли

Ето го и съвременния Дракула и то в доста привлекателен образ. Това е Лайл Бенсли, който през 2011 година е задържан от полицията в Тексас, защото е нахлул с взлом в дома на непозната жена и я е нападнал, като оправданието му било, че трябвало да се нахрани, защото е вампир. Лайл казал на полицаите, че иска да го задържат, за да не ги нарани. Младежът заявил пред властите, че не искал да нарани жертавата си и че всъщност бил 500-годишен кръвопиец. Според  екипа на спешна помощ Бенсли не е бил под влиянието на наркотици.

Въпреки това поведението му било доста шокиращо, имайки предвид, че е нахлул в дома на дамата само по боксерки, издавайки странни звуци и ръмжене. Тя е успяла да се измъкне и да се обади на полицията, като след задържането, властите поставили Бенсли под наблюдението на психиатър и гаранция от 40 000 долара.

 

6. Аманда Кнокс

Може би това е една от най-известните и най-привлекателни жени, обвинени в убийство. Аманда Нокс е била едва на 20 години, когато заминава да учи в Италия. Там тя дели квартира с британката Мередит Кърчър, която е била убита по най-брутален начин. На 2-ри ноември 2007 година Кърчър е открита полугола с множество прободни рани и с прерязано гърло в къща в град Перуджа, Италия.

Красивата Аманда е обвинена за виновна в убийството на съквартирантката си, а като за неин съучастник в престъплението е посочен приятелят й Рафаеле Солечито. Двамата са осъдени съответно на 28 и 25 години затвор от италианския апелативен съд. През 2011 година двамата са обявени за невинни заради липса на доказателства по делото, въпреки че тялото на жертвата е открито именно в къщата на Рафаеле, където се предполага, че тримата са се отдали на секс игри, които са завършили по фатален начин за младата Мередит. Сега обаче италианските власти отново преразглеждат случая и двамата отново са осъдени за убийството на съквартирантката на Нокс. Има различни версии, но истината в крайна сметка е известна единствено за Аманда и вече бившата й половинка Рафаеле.

 

7. Джефри Дамър

След историята на съвременния Дракула идва ред и на истинския Ханибал Лектър! Неговото истинско име е Джефри Дъмър, който е обвинен в убийството на 17 мъже и момчета в периода от 1978 до 1991 година. Дъмър е израстнал в съвсем нормално семейство, но през пубертета започва да има болни фантазии за секс с мъртъвци. Състоянието му се влошава и той загубва връзка с реалността, вследствие на което започва да живее сам, намира си нископлатена работа и започва да примамва младежи в апартамента си, където ги подлага на странни сексуални експерименти, като накрая ги убива.

Сякаш обаче това не може да задоволи жаждата му за жестокости и след убийството, той ги разчленява, обезглавява, прави секс с труповете им, след което ги изяжда. Това му спечелва съвсем заслужено прозвището Чудовището от Милуоки. В крайна сметка той е осъден на доживотен затовор, след което зад решетките получава просветление и се обръща към Бог. Отдадеността му към християнството обаче не продължава дълго, защото губи живота си от ръцете на друг затворник.

 

8. Меган Мартзън

Екзотичната Меган прилича по-скоро на известна актриса от латиноамериканска сапунка отколкото на убийца, но за съдиите, тя не е нищо повече от обвиняема. През 2009 година младата дама, която по това време работи като детегледачка е обвинена в убиството на 18-месечното дете на работодателите си. Обвиняемта пледира, че е невинна и че всичко е било инцидент. Тя разказва по време на делото, че докато си е играла с детето, то е паднало от леглото, което на свой ред е довело до фаталната развръзка.

Разследващите по случая не отричат версията на г-ца Мартзън, но твърдят, че когато детето е паднало от леглото, обвиняемата не е взела никакви мерки, а само е наблюдавала безучастно случващото се, докато бебето е било тежко ранено и е агонизирало. В този случай красотата едва ли ще спаси Меган, защото въпреки липсата на доказателства, делото продължава и най-вероятно 23-годишната Меган ще бъде осъдена.

 

9. Арон Ернандес

Въпреки че е  футболна звезда и любимец на множество жени по света, хубавата усмивка на Арон Ернандес едва ли ще му помогне в съдебната зала. Той е разследван заради убийството на 27-годишния Одил Лойд - приятел и приближен на играча. Лойд е намерен в близост до къщата на Ернандес. Според полицията, убийството е извършено между 1 и 6 сутринта на 17-и юни.

Лойд се е срещал със сестрата на годеницата на Ернандес, като се смята, че това е накарало играчът да извърши убийството. По време на разследването е станало ясно, че на сутринта след убийството в дома на Ернандес е пристигнала фирма за почистване. След това са намерени разбит телефон с отпечатъците на играча, както и още доказателства, които засега не са медийно достояние. Ернандес е свързан и с други убийства, но досега няма яснота дали в крайна сметка престъпленията са другата му страст освен футбола.

 

10. Кейси  Антъни

Накрая, но не на последно място, идва историята на младата майка Кейси Антъни, която разтърси цяла Америка през 2008 година. Кейси безспорно е много красива жена, но определено е и многократно по-жестока, а външният й вид може да заблуди дори и най-умелия следовател. През 2008 година изчезва малката Кейли Антъни, която е едва на две години. Главен заподозрян е именно майка й, която освен че не помага особено на разследването, но и дори го възпрепятства, като системно лъжевидетелства пред властите.

Първоначално тя дори крие от всички за изчезването на дъщеря си, и то в продължение на един месец,  а след като започва да тече рзследването тя се отдава на бесни купони и забавления. Историята е много дълга и препълнена с противоречия, но едно е сигурно: според анкета красивата Кейси е най-мразеният човек в Америка, следвана от Ким Кардашиян. Обществеността е сигурна във вината на майката, но в крайна сметка след три години затвор по време на делото, тя бива освободена поради липса на доказателства, което шокира из основи целите Съединени Щати, пише Lifestyle.