Следете ръцете си за първи симптоми на рак

Първите признаци на злокачествено заболяване се появяват по дланите

Един от първите симптоми за възможно раково заболяване се появява по дланите ни , предупреждават британски медици. Според експерти от Острова ръцете на хора със злокачествени заболявания са по-загрубели, а по тях се забелязват подувания и необичайни уплътнения.

Ако знаците бъдат забелязани своевременно, болестта би могла скоро да бъде победена. Всеизвестно е, че 99% от раковите болести се лекуват категорично, ако бъдат хванати на време. При карцинома фатално е единствено времето.
Медицинските специалисти твърдят също, че ръцете на хора със злокачествени заболявания са по-загрубели, по тях се забелязват подувания и уплътнения. Разликите са забележими, въпреки че не се набиват на очи. Опитно око обаче бързо може да ги разпознае. Дори и да нямате медицинско образование, достатъчно е да имате изострено внимание и да потърсите помощ веднага, ако откриете някакви разлики.
“Необходимо е да се отнасяме сериозно към подобни знаци, тъй като точно те ни подсказват, че има някаква промяна в тялото ни”, съветват учените.