Убиецът на Стефка поседна на табуретка в съда (СНИМКИ)

Подсъдимият Владимир Костадинов запази пълно мълчание

Владимир Костадинов, който отговаря пред пловдивския окръжен съд за убийството на Стефка Маджарова, поиска, чрез своя адвокат Асен Самуилов, табуретка. Причината била, че когато болният му крак бил сгънат, го болял. Окръжният съдия Елена Захова удовлетвори молбата на подсъдимия и осигури за минути в залата да бъде внесена табуретка. Наред с това защитникът на Владимир направи забележка на съдебна охрана, че не разрешили на клиента му да се подпира с патерици, докато ходи. Това бе опровергано малко по-късно от шефа на охраната в съда, който заяви, че патериците на Владимир са в арестното помещение, но подсъдимият отказал да ги използва.

Делото продължи днес с разпити на свидетели и вещи лица, които доизясниха факти и обстоятелства около приключилото разследване за смъртта на Стефка. Бе приета графологична експертиза, при която били сравнени почерците на открита след смъртта на момичето бележка с подадено от нея заявление за допускане на матурите. Според вещото лице почеркът категорично е на Стефка Маджарова. В бележката приживе тя написала, че не иска да има нищо общо с Владимир Костадинов.

Следващото заседание на делото е насрочено за 30 септември, когато предстои да бъдат разпитани неявили се днес свидетели и вещи лица.