Жените от ВМРО с кампания "Да бъдем добри"

Дамите от най-воеводската партия ще даряват художествена литература в местните старчески домове

Кампанията на Националната женска организация на ВМРО, целяща съхраняване на българските ценности и култура, както и грижа за живеещите в социални домове, бе представена и в Стара Загора.
По време на пресконференция областният председател на партията Николина Горова и председателят на НЖО д-р Султанка Петрова обявиха предвидени мероприятия в рамките на инициативата „Да бъдем добри“.
Председателят на Женската организация в Стара Загора Нина Николова обясни, че дарения на художествена и духовна литература ще получат хора от старческите домове в област Стара Загора. На децата от няколко учебни заведения ще бъдат осигурени издания на Библията за деца и 20 къщички за птички, които те сами ще могат да оцветят и да поставят на избрани места в града. Духовната литература е съгласувана и одобрена от Светия синод, поясни д-р Петрова.
Инициативата на дамите от ВМРО ще продължи през летните месеци в различни градове из България. Тя бе подкрепена и от Красимир Червилов, общински председател на ВМРО в Стара Загора.
Припомняме, че концерт на ансамбъл „Гоце Делчев“ постави началото на кампанията „Да бъдем добри“. Десетки се събраха в градинката пред Народния театър в София, за да споделят съпричастността си към идеята за търсене на доброто у хората.