Без вода в няколко района на София и днес

„Софийска вода” временно ще прекъсне водоснабдяването в някои части на столицата

Съобщението е пуснато от пресцентъра на компанията, цитирани от БНР.

Заради изпълнение на инвестиционен проект за реконструкция на уличен водопровод на улица „Врабча”, се налага спиране на водоподаването от 9:00 до 19:00 часа в центъра - в района по улица „Врабча” от улица „Дунав” до булевард „Васил Левски”, по булевард „Васил Левски” от улица „Московска” до булевард „Княз Александър Дондуков”. При продължителност на строително-ремонтните дейности над 12 часа „Софийска вода” ще осигури алтернативно водоснабдяване с водоноска на адрес улица „Врабча” ъгъла с булевард „Васил Левски”.

Отново във вторник във връзка с реконструкция на уличен водопровод на улица „Иван Хаджиенев” ж.к. „Света Троица” , няма да има вода от 9:00 до 21:00 часа в района на булевард „Вардар”, улица „Виктор Павлов”, площад „Крушево”, улица „Коньовица”, булевард „Тодор Александров”, улица „Константин Величков”, булевард „Сливница” и улица „Богданица”. По време на спиране на водата ще има водоноска на улица „Цар Иван Александров” ъгъла с улица „Хайдут Сидер”. При продължителност на строително-ремонтните дейности над 12 часа „Софийска вода” ще осигури още една водоноска - на улица „Цар Симеон” ъгъла с улица „Зографски манастир”.

След реализацията на тези инвестиционни проекти клиентите на „Софийска вода” живеещи в района ще почувстват значително подобреното качество на предоставяните услуги. След възстановяване на водоснабдяването е възможно временно повишаване мътността на водата.

От 10:30 до 19:30 часа ще са засегнати живеещите в района на улица „Фарма парк” и улица „Циклама” в кв. „Казичене“.  Причината - Монтаж на спирателни кранове в махала „Видните”. При продължителност на строително-ремонтните дейности над 12 часа „Софийска вода” ще осигури алтернативно водоснабдяване с водоноска до затвор Казичене. След възстановяване на водоснабдяването е възможно временно повишаване мътността на водата, предупреждават от дружеството.

В село Горни Лозен се налага спиране на водоподаването от 10:00 до 19:00 часа в района на улица „Дъб”, улица „Ясен”, улица „Явор”, улица „Кория”, улица „Бор” и улица „Липа” във връзка с изграждане на уличен водопровод на улица „Кория“. При продължителност на строително-ремонтните дейности над 12 ще има водоноска на улица „Дъб“ до Параклиса. След възстановяване на водоснабдяването е възможно временно повишаване мътността на водата.

На 15 юли във връзка с реконструкция на уличен водопровод на улица „Пъстър свят“ в квартал „Витоша”, се налага спиране на водоподаването от 10:00 до 22:00 часа по улицата.

При продължителност на строително-ремонтните дейности над 12 часа „Софийска вода” ще осигури водоноска на адрес улица „Пъстър свят“. След възстановяване на водоснабдяването е възможно временно повишаване мътността на водата.

На 15 юли във връзка с изграждане на ново сградно водопроводно отклонение на улица „Мара Бунева“ квартал „Орландовци”, се налага спиране на водоподаването от 9:00 до 17:00 часа на клиентите на „Софийска вода”, живеещи в района на улица „Иван Попов”. При продължителност на строително-ремонтните дейности над 12 часа „Софийска вода” ще осигури алтернативно водоснабдяване с водоноска на адрес улица „Димитър Гущанов“ ъгъла с улица „Иван Попов”. След възстановяване на водоснабдяването е възможно временно повишаване мътността на водата.

На 14 юли във връзка с провеждане на тест с цел презониране в кв. „Карпузица”, е възможно понижено налягане на водата от 10:00 до 13:00 часа на живеещите в района на булевард „Никола Петков”, улица „Княжевска” и улица „Войводина могила”. Ремонтните дейности ще осигурят по-добро управление на водопроводната мрежа като максимално се ограничат зоните на евентуални бъдещи нарушения на водоснабдяването, отбелязват от дружеството.