ГЕРБ: Шестима уволнени от местното ВиК след смяната на ръководството

Депутати ще питат Министъра на регионалното развитие за уволненията

Шестима специалисти от ВиК Стара Загора са уволнени след смяната на ръководството на дружеството преди седмица. За това алармираха днес депутатите от ГЕРБ Пламен Йорданов и Кирил Добрев на пресконференция.

По думите им, става въпрос за ръководни кадри: Ивелин Николов – ръководител Автосервиз, Пеньо Пейков – ръководител ВиК градски район, Стоян Балев - главен инженер в централното управление, Николай Калугеров и Стойко Петков, на които се подготвяла и лоша атестация. Някои от тях не са получили заповедите за уволнение, тъй като в момента са в болнични.
Според Йорданов и Добрев, кадрите се подменят без ясни и логични аргументи, а в основата на тази подмяна стои явен конфликт, свързан с ръководството на Старозагорската болница. Starazagora.utre.bg припомня, че бившият директор на старозагорското ВиК Радостин Миланов бе уволнен буквално ден след като заплаши със съд д-р Петрана Чакърова, управител на МБАЛ "Проф. д-р Стоян Киркович" за оповестяване на неверни данни. Миланов се закани и да разкрие далавери в болницата.
Пламен Йорданов и Кирил Добрев са категорични, че кадрите на местното ВиК се подменят, заради сътресения между управляващите на регионално ниво, като посочиха за конкретен пример дистанцираността между областния управител Живка Аладжова и директора на болницата д-р Чакърова. Според двамата народни представители всичко това ще рефлектира върху цената на водата и ще доведе до увеличението й.
Йорданов и Добрев заявиха, че ще зададат въпроси за уволненията в старозагорското ВиК на Министъра на регионалното развитие Десислава Терзиева.