ВиК директорът: Няма да се вдига цената на водата

Мирослав Желев ще поиска одит на дружеството

Новият директор на ВиК Стара Загора Мирослав Желев категорично опроверга възможността цената на водата в Стара Загора да се повиши, заради извършваните кадрови промени в дружеството след назначаването му.

"За да се стигне до там трябва да се направи дълбока и сериозна финансова проверка, а аз нямам подобни планове", каза пред Дарик Желев.Той допълни, че вече се е запознал с финансовото състояние и ситуацията не е добра, има доста задължения, които трябва да бъдат погасени.
Пред БНР Желев съобщи, че е освободил само един човек, и при това пенсионер. Останалите петима, за които старозагорските депутати от ГЕРБ Пламен Йорданов и Кирил Добрев сезираха медиите, са в болнични.
По думите му, обстановката в страната е вече предизборна и всяка от политическите партии показва стремеж да води кампания".
Инж. Мирослав Желев бе категоричен, че не е поемал ангажимент за компромиси с огромните дългове на МБАЛ „Проф. д-р Стоян Киркович“. Според него обаче е необходимо да се прояви разбиране към болницата заради пациентите.
За да е наясно в какво състояние се намира ръководеното от него ВиК – Стара Загора, новият управител ще поиска одит.
Вчера на пресконференция народните представители от ГЕРБ Пламен Йорданов и Кирил Добрев оповестиха, че в старозагорското ВиК се извършват масови съкращения на ръководен персонал в дружеството, седмица след назначаването на новия директор.