"Топлофикация София" няма проблеми с разплащанията си

"Към момента на затварянето на КТБ дружеството е имало около 60 млн. лв. на разплащателна сметка плюс 10 млн. евро на депозит"

Към момента "Топлофикация София" няма никакви затруднения с разплащането, постъпленията са пренасочени към други сметки. Общо 8 банки обслужват дружеството. Това заяви в интервю пред БНР председателят на Столичния общински съвет Елен Герджиков.


"Имаше проведен разговор с изпълнителния директор на "Топлофикация София" относно сметките на дружеството в КТБ", заяви Герджиков. "На тази среща той заяви, че към този момент няма никакви затруднения с разплащанията на "Топлофикация София", че дружеството изпълнява всички оперативни разходи, заплати, осигуровки и че дори днес е превело към "Булгаргаз" 6 млн. лв."

"Към момента на затварянето на КТБ дружеството е имало около 60 млн. лв. на разплащателна сметка плюс 10 млн. евро на депозит, който е бил натрупан от продажба на въглеродни емисии", каза още председателят на СОС.


"На този разговор стана въпрос и за евентуална оставка на изпълнителния директор. Беше повдигнат въпросът за евентуално поемане на отговорност за това, че такава голяма сума е поставена под някакъв риск и още повече – ако нещата се развият неблагоприятно и дружеството наистина загуби тази огромна сума. Получихме конкретен отговор от изпълнителния директор. Другата седмица Общинският съвет ще обсъжда този въпрос, ако до тогава не постъпи оставка от изпълнителния директор. Общинският съвет ще вземе решение дали ще бъде сменено ръководството."