„Петлите” на бургаска сцена довечера с Поли Генова и Михаела Филева

Гледаме „Пеем и танцуваме, за да не плачем” в Летния театър

„Петлите” ще се вихрят на бургаска сцена тази вечер. Те ще представят от 20.30 часа в Летния театър мюзикъла „Пеем и танцуваме, за да не плачем”.
В подкрепа на децата сираци на сцената ще излязат да пеят Поли Генова, Били Хлапето, Михаела Филева и други.
Мюзикълът спечели тази година всички големи награди на конкурсите за юношеско творчество в Русе и Варна, а журито на тези форуми го нарече „Културно явление.
Децата от формацията също обраха индивидуалните призове- Първо място взе Васко във Втора възрастова група за най-добро изпълнение и оригинална роля, също Първо място му бе присъдено и от Младежкото жури на фестивала.
Първото място бе присъдено на Вики /Виктория/ в Трета възрастова група - за най-добро изпълнение и оригинална роля.
Припомняме ви, че мюзикълът „Пеем и танцуваме, за да не плачем“ е проект на на ТФ „Петлите“ с финансовата подкрепа на фонд „Социална закрила“ към МТСП, под Патронажа на д-р Хасан Адемов – Министър на МТСП и под Патронажа на Министерството на културата.
Режисурата е дело на Симеон Димитров /режисьор на култовата постановка „Полет над кукувиче гнездо“ в ДТ“Адриана Будевска“ – Бургас през 80-те /, а хореографията на Петя Стойкова.
Продуцент е ръководителят на формацията Георги Димитров, който за успешната интеграция на децата без родителска грижа в обществения живот на Бургас със средствата на изкуството и танца, получи миналата Коледа голямата награда на Областния управител Павел Маринов.
Спектакълът е гледан от стотици зрители в цялата страна.
Входът е безплатен.