5,6 млн. лева за новата канализация на "Люлин" (снимки)

Приключи II етап от проекта за изграждането на инженерната инфраструктура на бул. "Сливница"

Приключи II етап от проекта за изграждането на инженерната инфраструктура на бул. "Сливница", информират от пресцентъра на Столична община.

Лентата на обновената канализационна и водопроводна мрежа беше прерязана вчера от кмета на район "Люлин" Милко Младенов и изпълнителния директор на фирма "Щрабаг" Веселин Господинов.

Проектът е на обща стойност 5,6 милиона лева. От тях 4,4 млн. лева представляват безвъзмездна финансова помощ по ОП "Околна среда", а останалите 1,2 милиона са съфинансиране от бюджета на Столична община.
Новата канализационна мрежа, посредством съществуващия Десен Какачки колектор, ще отвежда към съществуващата Софийска пречиствателна станция за отпадни води "Кубратово" отпадъчните води от района, намиращ се между бул. "Сливница", ул. "Минск", ул. "Крим" и ул. "Годеч", стана ясно на пресконференцията, която се проведе след откриването на новата мрежа.

Нейният обхват включва и прилежащата територия на ул. "Филиповско шосе" от бул. "Панчо Владигеров" до ул. "329", както и тази на ул. "329" от ул. "Филиповско шосе" до бул. "Панчо Владигеров".