НАБЧ: Зелената мафия рекетира политически партии!

Зелената мафия е рекетирала политически партии, заплашвайки с протести, обявиха от Национална Асоциация „Българско Черноморие”. От гражданското сдружение изпратиха открито писмо до медиите, което публикуваме без редакторска намеса:


„Зелената мафия, чиято политическа партия събра нищожните 0,5% гласове, жестоко изрекетира ГЕРБ. Изнуди ли зеленият октопод най-голямата партия в България да подкрепи смърдящия проект за Национален парк „Българско Черноморие”? В замяна на това зелените войничета на "Октопода" обещаха ли да не подскачат на Орлов мост срещу правителството на ГЕРБ през февруари 2013?
Чрез друг изпечен финт същите зелени рекетьорчета подхлъзнаха и БСП. Те буквално прецакаха столетницата, внушавайки й да прегърне идеята за Националния парк чрез лобито си в „Икономедия” и влиянието на бивш депутат от гражданската квота на БСП. Така 42-то Народно събрание прие решение за създаване на парка на 11 юли 2013 г., само 1 месец след неговото сформиране. Предложението внесе лично Сергей Станишев. То гласи: „Задължава Министерството на околната среда и водите в 12-месечен срок да извърши проучване и подготви предложение за създаване на Национален парк „Българско Черноморие”. Изготвянето на предложението за обхвата и границите на Национален парк „Българско Черноморие” да бъде на основата на широк и всеобхватен обществен дебат.” Това решение беше прието без никакви мотиви, а без тях гражданите не могат да разберат какво точно се е приело. Факт, много удобен за кукловодите от зелената мафия, който им позволява да диктуват как да бъде направен проекта за парка.
При първият опит за обществено обсъждане на 17.06.2014г. в Бургас народа каза твърдо "Не" на проекта Национален парк „Българско Черноморие”. Вбесени собственици на имоти изгониха представителите на МОСВ, които се опитваха брутално да национализират земите им. Същото се случи и на общественото обсъждане във Варна.
На проведените на пожар нови 4 обществени дебата с общо 14 морски общини, екипа на МОСВ чу 14 пъти „НЕ” от 14 кмета на популистката идея НП „Българско Черноморие”. Основните доводи на кметове и жители бяха, че българския народ няма как да извади от джоба си по 2000 лв. на човек и да плати за този парк. Доклада, изработен от екипа на проф. Метчева, е пълен с неверни и грешни данни, които водят до неверни и грешни изводи и констатации. Същата професорка по време на обществените дебати екзалтирано твърдеше, че водата в Черно море е замърсена. Тази лъжа се опровергава от дългогодишни изследвания на български и чуждестранни учени, необвързани със зелената мафия. В държавата е в ход подмолен план да се одържавяват частни и общински земи, да се унищожава икономиката по Черноморието и да се имитира опазване на природни богатства.
Политическа партия ГЕРБ, може би освободила се от хватката на зеления октопод, още на 17.06.14г. излезе с декларация, че не подкрепя идеята за НП „Българско Черноморие”. Преди ден Ивелина Василева – народен представител от ГЕРБ заяви пред медии: „Балонът на парк „Българско Черноморие се пукна”. Тя обясни, че ако територията, определена за националния парк, не е публична държавна собственост, трябва да бъде национализирана или изкупена: „Национализирането е противоконституционно, а изкупуването ще струва 6 милиарда лева”