40 000 лева ще похарчи община Стара Загора за да събори незаконните ромски къщи

Заместник-кметът Йордан Николов ще ръководи оперативния щаб

Около 40 000 лева ще струва на община Стара Загора акцията по събаряне на 55 незаконни жилищни и стопански постройки в квартал “Лозенец” и разчистването след нея на парк “Борова гора”, съобщи заместник-кметът Йордан Николов пред БНР - Радио Стара Загора.
Със заповед на кмета Живко Тодоров той е определен за ръководител на сформирания Оперативен щаб.

Мероприятието е планирано да започне в 9 часа на 21 юли, понеделник. Предварително ще бъде изключено електричеството и водоподаването на къщите в списъка. В случай, че сградите не са освободени доброволно от малотрайни, пожаро и взривоопасни материали, обзавеждане и друго имущество, ще се пристъпи към принудителното им освобождаване и изнасяне.
При условие, че собствениците не желаят да приемат изнесеното имущество или ако не може да бъде установен неговия собственик, изнесеното движимо имущество ще се остави на отговорно съхранение в „Парова централа - Железник". Комисия ще състави опис на имуществото в присъствието на органите на МВР.Взели сме всички мерки за осигуряване на безпроблемното протичане на акцията, увери Йордан Николов.
От Областната дирекция на МВР в Стара Загора заявиха, че мероприятието ще бъде обезпечено с достатъчно служители от системата.